teisipäev, 21. juuni 2022

Laste trip Saksamaale 2 osa - Legoland

Legoland

 4. päev ehk Teisipäev 21. juuni 2022 LEGOLAND

Ja ongi käes see laste kaua oodatud LEGOLANDi puhkus! Meie korterist oli sinna sõita täpselt 1h. Seetõttu me ka linnast välja korteri valisime, et ei soovinud hommiku ummikutega riskida.

Nüüd hunnik näpunäiteid ja kogemusi vanematele kes seda reisi plaanivad ehk kunagi ette võtta.

Neti info põhjal pidi Saksamaa Legoland olema tiba odavam ja järjekordi vähem kui Taanis aga seda meie kinnitada ei saa, sest meil Taani omas jäi käimata COVID pandeemia tõttu (isegi lennupiletid ja hotellid olid juba olemas kui see uus haigus meie planeedi vallutas).

Kui oled nn. ühe päeva külaline ning ei ööbi Legolandi resortis siis tasuks kindlasti hommikul avamiseks kohal olla. Legolandi ümbruses on meeletult suuri parklaid kohe mitmeid ja mitmeid seega kui Saksamaal algavad koolivaheajad (juulist-septembrini), siis oleks vast mõistlik eemale hoida sellest kohast. 

Juuni ja keset töönädalat on vast kõige parem. Siis meil juba vaheaeg ning siin ilmad soojad. Osad atraktsioonid on veega seega sooja ilmaga on see kohe mõnus ja jahutav. 

Üldiselt on näha et kõik on ehitatud suuremate rahvamasside jaoks, sest neid järjekorrausse on pikalt välja ehitatud ning osasid atraktsioone on topelt aga momendil on kasutuses vaid 1. Meie pääsesime umbes 20 minutiste sabadega. Sõit ise aga kestis vast 5 minutit. 🙈 Päris 100% kõiki asju me läbi ei teinud aga suure enamuse küll. Üksikud atraktsiooni olid ka lisatasu eest aga need me välistasime kohe. Samuti püütakse sind lisa raha eest palle loopima saada, et saaksid võita SUURI karvaseid elukaid. Meie pääsesime ka nendest, sest ütlesime lastele, et need ei mahu autosse ning kaasa neid võtta ei saaks.

Lapsed on siin üldiselt pikkuse järgi klassifitseeritud mitte vanuse järgi. 120 cm pikkune laps pääseb juba paljudesse kohtadesse üksi ning vanem ei pea kaasas olema. 130 cm on suht kindlapeale minek, et nad saaksid asju üksi teha. Meie nägime ühte kohta kus oli 140 cm üksi mineku piiranguks. 

Kaasa tasuks võtta vett joomiseks. Kohapeal 0,5 liitrit maksab 4 euri umbes. Kes soovib saab küpsist ja banaani kotti pista kiireks suhkrulaksuks, et jaksata vastu pidada see päev. Aga kohapeal pakutakse ka erinevaid võimalusi. Meie valisime pannkoogid...ülepanikook koos lisadega 5-6 euri/tk.

Väärisasjad tasub koju jätta, sest enamus atraktsioonidele pead oma kotid, mütsid ja kaamerad jätma avalikku pakkihoidu kus keegi ei vastuta. Nagu enne öeldud märjaks võib saada. Osades atraktsioonides ka fotode tegemine keelatud...nägime kuidas 1 rong peatati ning paluti kaamera ära panna.

Ah jaa...nüüd vast see kõikse olulisem info...PILETID tuleb ette osta, KOHAPEAL EI MÜÜDA. Täna ostes maksab pilet 39 euri. Meil olid Lego raamatutest pärit voutcherid kus ühe täis pileti ostjaga sai kuni 11 aastane laps tasuta kaasa. Aga see voucher tähendas, et pidime täishinnaga pileti ostma 54 euro. Väike võit ikka. Ning kohapeal seda rahakest kulub ikka kaa, sest vaja ju neid atraktsioonidel tehtud fotosid osta (kõige odavam versioon 12 euri). Poes müüakse Legoland Special legosid ning ka muude Legode valik on väga võimas. Noh, ja meil oli vaja kokku panna oma minifiguuride perekond kuhu kõhupeale oli nimi kirjutatud igale ühele 🙈

Kui foto ostad, siis võta kõik paberid vastu ja ära kohe ära viska. Sest www.picsolve.com lehelt saad koodiga ka online versiooni siis alla laadida. Noh, nad üldiselt unustavad seda mainida ning kõikide paberite peale pole ka seda webi lehte kirjas on ainult mingi huvitav tähtedest ja numbritest koosnev jada.

Enne väravatest välja minekut tasuks WCs ära käija...meie neid parklast ei leidnud.

Tagasiteel tegime autos oma poistele küsitluse, et mis kõige rohkem meeldis:

Lego Bionic ... robotkäe sõit

Flying Ninja asub eraldi ja mitte Lego Ninjago linnaosas (viimane oli suht igav koht ja ei vastanud üldse ootustele)

Draakonisõit - saab alguse lossist ning alguses on nagu õudustetuba ning siis muutub väikeseks ameerikamäeks.

Emmedele meeldis aga Lego MiniMaailm.

Poisid oleks osasid sõite korrata soovinud aga kahjuks aega selleks ei jäänud.


Mõned videoklipid said instasse pandud:

https://www.instagram.com/reel/CfEXsJDFL2O/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

https://www.instagram.com/reel/CfEXkqWlrhx/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/reel/Ci-7RNMvZPo/?utm_source=ig_web_copy_link


Ja et mitte hunnikus fotosid siia postitusse laksata, proovisin neid videosse kokku keerata. Kui keegi oskab head programmi soovitada kus sellist asja lihtsasti tulevikus teha, siis palun kindlasti märku anda. Tänud juba ette ära!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar