laupäev, 25. juuni 2022

Laste trip Saksamaale 3 osa - Berliin ja Tropical Islands

 5. päev ehk Kolmapäev 22. juuni 2022

Pakkisime oma kodinad kokku ning varajane start - sõit Berliini võis alata.

Esimene peatus Ingolstadt outlet village - tõsine pettumus (loe: lasteriiete valik väga kehva) aga vähemalt sai WC käidud. 

Järgmine peatus Audi Muuseum, terve see linn on üks suur Audi. Igale poole kuhu vaatasid olid Audiga seotud asutused...võimas. 

Muuseum ise oli väga äge aga külastajaid oli imevähe. Meile tuletati vähemalt 3x kassas meelde, et tegu on muuseumiga ja lapsed ei tohi mitte midagi puutuda. Me olime ka ainus lastega seltskond. Jah, meie lapsed kippusid jooksusammu erinevate autode vahel harrastama aga nad ei puutunud ühtegi autot. Mängisid ainult selleks ettenähtud seadeldistega. Me oleme ikka enne ka muuseumides käinud, mis sest et Ida-Euroopast. Meie suureks üllatuseks ei osanud kohalikud vanema generatsiooni inimesed hoopis muuseumis käituda, neil oli neid autosid ikka hirmsasti vaja näppida küll siit ja sealt. Hea veel et nad sisse ei istunud pildistamiseks. Lõpuks ei pidanud muuseumi saalitöötaja vastu ning manitses neid ikka korrale ka.

Audi muuseum

Audi museum


Noormehed asjatavad music boxi kallal

Seda muuseumi jagus kohe mitmele korrusele

Audi muuseumi tõeline hitt - liikuv autolift. Seisad ühel kohal paigal ja lift toob vaikselt jälle uue auto vaadata

Pikk paus tehtud ja burksid söödud ning sõit Berliini võis jätkuda.

Tänane sõit oli tunduvalt mõnusam kui saabumisel. Sõit kuidagi sujus mõnusamalt ilma suuremate paigalseisuseta. Minule aga tunduvad need teeäärsed pruunid vaatamisväärsuste sildid kõik sellised, et teeks veel mõned väiksed pausid aga kahjuks aega ei ole.

Vahetult enne Berliini jõudmist sõitsime mööda ka Tesla Giga tehasest - midagi niiiii suurt pole ma ammu näinud. Tundus et suurem kui mõni Eesti väikelinn.

Berliini majutuseks on meil äärelinna võetud korter Ferienhaus Mona Liese. Meie korter asus keldri korrusel ning osa korrusest/keldrist oli nn. ühiskasutuses. Korter iseenesest oli lühikeseks peatuseks sobiv. Bronnides oli meie jaoks suureks eeliseks et kohe läheduses asub järv, kuhu õhtuti ehk hea sulistama minna. Reaalsus osutus teiseks - me lihtsalt ei jõudnud sinna järve äärde kordagi.

Bookingus olevad fotod kahjuks ei anna head ülevaadet sellest korterist, vähemalt meile mitte. Fotod on läbisegi ning mitmest korterist. Osaliselt see kerldikorruse korter on väga madalate lagedega ning pikematel ja suurematel inimestel tekiks seal vist suht halb enesetunne. Ühel toal on ees lükanduks mis on klaasist ning teisel toal pole üldse ust. Köök väga kitsas, õnneks meil enamus lapsed seltskonnas, seega mahtusime ikka korraga laua äärde putru sööma hommikul.


6. päev ehk Neljapäev 23. juuni 2022

Kodus olevad pereliikmed tähistavad Jaanipäeva aga meie pakkusime lastele üht rasket jalgsimatka Berliinis! 

Peale pikemat kaalumist otsustasime kesklinna sõita autoga, et õhtul väsinud poistega lihtsam oleks. Sõit võttis kõvasti kauem aega kui google näitas - pikett, teeremont, avarii, mingi paraspordi suurvõistlus ja veel mingitel arusaamatutel põhjustel tänavate sulgemisi. Väga paljud parkimiskohad on privaatsed ja ainult kindlale asutusele ja selle külastajatele mõeldud. Lõpuks leidsime ühe kaubanduskeskuse Mall of Berlin, kuhu me saime oma auto ära parkida ning jalutuskäik võis alata. 2,8 eur/h või 20 eur/päev.

Jalutusprogramm oli varasemalt ühes Berliini äppis kokku ehitatud. Kahjuks kaart tegi uuenduse ning sellega koos sõi nimekirja ära aga enamus punkte peaks suutma vist ka niisama kirja panna. All on nimekiri suvalises järjekorras ja võibolla on midagi ka puudu jäänud.

Brandenburgi väravad ja Parlamendi hoone (viimasesse peab onlinist pileti ette ostma, et sisse saada)

Checkpoint Charlie

Potsdamer Platz

Berliini müür

Muuseumi saar

Juutide memoriaal

Gendarmenmarkt

Berliini vaatamisväärsused ja suuremad ning tähtsamad hooned on väga ilusad. Ehk siis kesklinn ja turistikad kohad on supper lux aga kohe kui kõrvale põikad või siis satud nn. Ida-Berliini, siis enam seda ilusat ja toredat Saksamaa tunnet ei ole. München ja Baierimaa meeldisid meile ikka kordades rohkem.

Õhtuks olime ennast kui ka poisse nii piisavalt korralikult ära väsitanud, et järve äärde ei tahtnud keegi minna. Ahahaaaa

Meie Berliini päeva alguspunkt

Potsdamer Platz Berlin


Berliin

Berliini karud on ikka alles

Berliin

Berliin

Berliin

Checkpoint Charlie

Saksamaal ei tohi poodi minna, Joie turvatoolide hinnad algasid 59,99 eurost. Fotol on natuke kallim variant


7. päev ehk Reede 24. juuni 2022

Kauaoodatud veekeskuse päev - https://www.tropical-islands.de/en

Planeerisime päeva alustada kella 10st ja umbes selliselt me sinna parkimisplatsile ka kohale jõudsime.

Interneti info põhjal valisime parkla mis ei olnud kohe ukse ees vaid natuke maad eemal, sest pidi tasuta olema aga võta näpust. Mõned lisaeurod tuli selle eest välja käija...seega hinnavahe maja ees parklaga osutus vägagi väikseks aga meil oli juba auto pargitud. Järgmine kord targemad.

Üldiselt võib öelda, et sattusime netis igatepid tiba vananenud info otsa. Etteruttavalt olgu öeldud, et riidekapid pidid netiavarustes leitud info kohaselt väljudes lisatasu eest olema, seega meie pakkisime omad asjad kahte kappi ära. Üllatus lahkudes, kapid olid tasuta.

See veekeskus on super ja soovitan soojalt sinna ööbimine võtta. Üldjoontes on keskus avatud 24h. Kuid siiski on mingid kellaajad millal ööbijate vahetused toimuvad jne. Neid peab enne kodulehelt kontrollima. Meie alustasime oma päeva peale kümmet ning lõunaks olid lapsed väsinud seega oleks kõigile väike "powernap" mõnes majakeses või telgis ära kulunud, et õhtul edasi joosta. Aga me hullud ei osanud seda kuidagi ette näha et nad ära väsivad nii kiirel ja et nad olemasolevatel päevitustoolidel puhata ei suuda. Kella 16ks olid meil alles väsinud zombid kes istusid väljapääsu juures klaasistunud pilkudega. Ahahaaaa. Meie regasime ja maksime automaatides, et välja pääseda.

Vetelpääste on üldiselt väga karm. Seda siis kodu Eestiga võrreldes. Meie 8-12 aastased lapsed pidid põhimõtteliselt igal pool olema koos meiega. Isegi ujumisvestid ei aidanud ja see et ma kohe sealsamas basseini kõrval seisin ja jälgisin. Sa pidid kogu aeg koos lapsega vees olema. Ainult ühe väga madalaveega liumäe kompleksis tohtisid nad üksinda olla. Kohe selle liumäe kõrval oli tavaline rahulik basseini ning korra jõudsid meie poisid enne vette kui meie kohale aga vetelpääste oli juba tornist all ning püüdis saksa keeles neid enda juurde saada. 

Samas, eks seal keskuses neid õnnetusi ja terviserikkeid ikka ette tule...kui meiegi lahkusime, siis just kiirabi saabus.

Neil on ka sauna ala olemas, meie sinna ei läinud, sest see on kõigile ühine ning ilma ujumisriieteta!

Ning sealsamas on neil reegel, et kui lähed nn. ranna alalt välja jalutama, siis peab midagi peal olema. Õnneks seda me teadsime ka juba ette ning poistele olid kaasa pakitud lisa T-särgid sellisteks juhtudeks. 

Meie kõik jäime oma päevaga väga rahule ning julgeme soovitada kõigile!

Tropical island Berlin

Tropical island Berlin

Tropical island Berlin

Tropical island Berlin - ruumi tegutsemiseks on küllaga


8. päev ehk Laupäev 25. juuni 2022

Mõningased nopped koduteest...

Berliin - Varssav kiirtee tasud kokku 22 euri. Enamus (3x) saab tasuda kohapeal aga viimase 2 eurose lõigu on nad teinud e-piletiga mida saab kas kusagilt äppist või bensukast ning politsei armastab seda lühikest lõiku hoolega kontrollida. Eks kusagilt peab ju seda trahviraha koguma. Õnneks mu sõbrannal on Poolas toredad kolleegid kes meid ette hoiatasid ning oma äppist ka meile pileti ära ostsid. Ja otse loomulikult nägime ka politseid põõsas ootamas järgmiseid ohvreid.

Varssavis oli meil broneeritud toad kesklinna hotelli Metropol. Hotell ja hommikusöök muidu väga ilus ja tore aga kahjuks nende suhtumine klientidesse jätab väga soovida. Nimelt meie saabumise ajal oli kogu Varssavi kesklinn kinni ning mitte ühtegi võimalust hotelli pääsemiseks ei olnud. Isegi politsei ei osanud meid juhatada kuidas ja kas üldse on võimalik hotelli kohale jõuda. Linnas toimus LGBT paraad ning kogu kesklinn oli suletud. Aga selline paraad ei tule ju lambist, et keegi ärkab hommikul ning mõtleb et paneks linna kinni ja kukuks pool alasti läbi linna marssima. Hotellile oli see kindlasti teada nagu ka meie saabumise aeg aga meile nad seda infot ei jaganud. Ning kui me neile ka helistasime, et kuidas me nüüd hotelli pääseme, siis seda nad ei teadnud ning ka tasuta tühistada seda broneeringut ei lastud. -10 punkti klienditeenindusele selles hotellis.

Tänu sellele jurale jäi meil väike linnaekskursioon tegemata...käisime lastega burksi söömas ning lasime autojuhil tunnikese hotellis närve taastada. 








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar