pühapäev, 24. märts 2024

Autoga Itaalias

 Nüüd on aeg kokku võtta autosõidukogemus Itaalias.

Itaalased on HULLUD!

See on siis lühikokkuvõte.

Üldiselt nad ei pea ühestki liiklusmärgist kinni, kihutavad kuidas jaksavad ning selline uus asi nagu autoga trügimine on ka nüüd siis ära nähtud. No ja signaali peab andma kogu aeg ja ikka südamest, ükskõik siis mis selle põhjuseks on.

Kui kõrvalistele mägiteedele sattusime, sellised kus on need möödalaskmise taskud ehk siis kahesuunaline liiklus ühe raja peal, no vot siis kurvides lasime ka meie signaali ikka südamest. Selle nalja õppisime juba eelneval reisil Amalfis ära, et kui lähed kitsal teel pimekurvi, siis annad signaali, et teised teaksid et sa oled nüüd sealt tulemas.


Tipptunni liiklus ja ringtee või õigemini oli see totaalne sasipundar mis liikus. Ei olnud ühtegi rida selgesti aru saada. Kõik trügisid kuidagi ja kuhugi. Vot see võttis ka mu sõbranna roolitaga värisema, ta ainult korrutas "Go with the flow. Go with the flow." Siis teatas, et saagu mis saab aga me nüüd läheme ja sõidame. Jäime ellu! 


"Go with the flow" oli üks soovitusi mille saime Itaalia liiklusesse kaasa ühelt sõbralt, kes seal pidevalt sõidab.

Tankimine: paljudes tanklates on nn. osad tankurid teenindusega koos. Ehk siis keegi, kes täidab su autopaagi aga sina maksad 20 senti liitrikohta lisaks. Viisakamates tanklates on sildid väljas kus on teenindusega tankurid. Osades aga pole ja kohalik onu tuleb ja sõimab su itaalia keeles läbi, et sa ei tea nende kirjutamata reegleid. Aga on ka toredamaid kohti ja teenindusi. Olime varahommikul teel parmesanijuustu tehase tuurile ja enne seda oli vaja tankida. Sattusime ühel kõrvalisel teel väga ilusasse tanklasse ja saime oma tankimised tehtud kuid märkasime, et väljasõidul ei tohi vasakule keerata. Küsisime siis tankimisteenust pakkuvalt noormehelt, et kui tõsiselt me seda märki võtma peame ja kas on ka valvekaamerad väljas. Esiteks, see noormees oskas suurepärast inglise keelt. Teiseks, oli jummala sõbralik ning isegi tema teenust mitte kasutades tankimisel oli ta nõus meile vastama. Ja siis saabus vastu "You are in Italy, this is just a suggestion!"

See lause võtab ideaalselt kokku liikluse Itaalias!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar