esmaspäev, 21. mai 2018

Bilbao ja Santander


Bilbao
Üks ilusamaid maju on jaamahoone ise, seega juba algus oli paljulubav.
Jalgsituur vanalinnas Casco Viejo: väga ilus arhidektuur, siin linnaosas asuvad ka väiksemad butiigid ehk kui ketipoodides shopata ei taha, siis siin on kõige õigem. Vaba aega kahjuks ei antud, seega nägin ainult vaateaknaid.
 
Bilbao. Taga taustal ka raudtejaam näha.
Esimene mida Bilbaos rongist välja tulles nägin - Toomas Rong multikas on ellu ärganud
Edasi jätkus meil linnaga tutvumine bussiga ning lõpppeatus oli Guggenheim. Kahjuks on esmaspäeviti Hispaanias kõik muuseumid kinni ning sinna sisse ma ei pääsenud ja ega ka aega poleks jäänud. Vaba aja kulutasin ümber māja jalutamisele ja jäätise söömisele. Viimane oli suurepärane!

Mmmm....Nämma
Guggenheim

Üks kaunis fakt jäi giidi jutust meelde: Aqua Bilbao = šampanja.
Omal ajal oli Bilbao nii rikas, et kui inimene küsis baaris Bilbao vett tähendas see et ta soovib šampanjat.

Suurlinnades me rongiga ei saa kahjuks ööbida sest liiga lärmakas või siis turvalisuse kaalutlustel. Bilbaos, jäi meie enamus rongist jäi tunnelisse ning välja saime ainult esimestest vagunitest.
Muidu oleks siin linnas seda vaba aega soovinud nautida - kohti kuhu minna ja mida vaadata on ju nii meeletult palju.

Lõunat sõime rongis kui sõtsime Santander´ssi.
Santandersis tegime väikse ekskursiooni poolsaare tippu Palace of La Magdalena juurde. Väga ilus park ja loss - kohalikud abielluvad siin. Mereäärtmööda alla jalutades olid seal 2 nn. puuri - ühes hülged ja teises pingviinid.
Santander - Palace of La Magdalena

Õhtusöök 1 Michelini tärniga pärjatud restoranis El Serbal www.elserbal.com
Kortermaja esimesel korrusel, interjöör tavaline, teenindus hea, toit 3 pluss. Ehk ei midagi erilist. Tärn oli ka aastast 2007 võibolla juba aegunud?
Seekord sattusime ühte lauda Dieteri ja tema pojaga ning väga toreda Argentiina abielupaariga. Argentiina abielupaari meespool rääkis natuke inglise keelt ning kui ütlesin, et olen Eestist siis tema kiitis meie dirigenti Anu Tali. Uskumatu!!!
Kes soovis sai õhtut jätkata Casinos. Mina valisin selle variandi, sest siis saan natuke vaba aega ja linnapeale piiluda.
Santanderi kasiino

Täna sõitsime mingi osa teest ümber veehoidla, kus ühes kohast paistis ainult kiriku tipp, küla on veealla jäänud. Kahjuks ei tea veehoidla nime - peab uurima. Reisisaatjad soovitasid et kui kunagi sinna kanti satume, siis madala vee korral pidid väga ilusad vaated olema.


Sellised kaunid õied kaunistavad Bilbaod

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar