pühapäev, 20. mai 2018

Pühapäev = Kirikud

K: Mida teha pühapäeval Hispaanias?

V: Külastad kirikuid.

Nii hull ka asi ei olnud, alustuseks sõitsime bussiga vaatama Villa Romana La Olmeda´t. Ei ole mingi villa, vaid hoopis selle varemed. Eriliseks teeb selle väga hästi säilinud mosaiik põrandad.
https://www.villaromanalaolmeda.com/en

Villa Romana La Olmeda - selline ehitis kaitseb neid kauneid varemeid


Kuid nüüd edasi on küll ainult kirikud:

Carrion de los Condes´e nimelises linnas vaatasime üle 2 kirikut – Santa Maria del Camino ja Santiago. Viimasest säilinud ainult fassaad - sisemus kaasaegne ning seal tegutseb muuseum.


Ühest kirikust ka väike pildike
Kohtasime väga plajusid palverändureid. Siin linnas oli ka väga armas palveränduri kuju.


Palverändur ja kuju

Linnake ise on ka suurepärane

Canal de Castilla - tegime bussiga ka siin peatuse, kuid minu arvates polnud suurem asi. All 2 fotot ja see oligi kõik.

Canal de Castilla


Canal de Castilla


Lõunat sõime endises palverändurite hospitalis ehk ööbimiskoht/haigla omal ajal - nüüd Restaurant Los Templarios.
Üheks toiduks oli saiast tehtud supp – maitsesin ainult. Lihtsalt ei suuda kõike süüa. Ja ega ta suurem asi olnud ka. Pearoaks oli maitselt suurepärane lammas kuid väga hästi jäi hammaste vahele. Üks õnnelik meie grupist sai lamba pea - mmm milline delikatess.


Restaurant Los Templarios - lambapea all paremas nurgas


Järgmine kirik Saint Martin ja seda Formista nimelises linnakeses. Lihtne, väike ja armas kirik - selline põhjamaine oma olemuselt.

Oli ka kingituste päev – üks meesterahvas kinkis mulle põllult nopitud mooni. Ning teine meesterahvas kinkis mulle korraliku hambaorgi, sest juhtus pealt nägema minu võitlust lamba hammastevahelt eemaldamisega.

Vanad mehed pööravad väga plaju tähelepanu ning oma naistest ei lase ennast millegipärast üldse häirida. Seega naised vaatavad kaugusest kurja pilguga mind. Tundub et asi läheb huvitavaks.

Tegu on tõelise gastronoomia reisiga. Meie arvutuste kohaselt kulutame päevas söömisele umbes 5 tundi. Nelja käiguline õhtusöök rongis - õnneks on portsionid natuke väiksemaks läinud.
Peale õhtusööki jäin veel restoranivagunisse istuma, et anda Linnile aega numbris. Toad on liiga väiksed et kahekesi seal ringi sahmida - seega tuleb seda kordamööda teha.

Täna tutvusin meie reisi kõige vanema meesterahvaga Saksamaalt. Kuna nimi pole meeles siis kutsun teda Dieter´iks.
Aastal 2002 olles ise 71 aastane tegi ta palverännu läbi alustades Saksamaalt ning lõpetades Santiagos. Kokku umbes 3 kuud oli ta teel. Rongireisil on ta koos oma kõige noorema pojaga (umbes 25 aastane), et näidata ja tutvustada milline tema palverännak oli ja innustada poega seda tulevikus ette võtma.

Peale õhtusööki tuli pardale ka mustkunstnik. Sai ka 2 lihtsamat trikki selgeks õpitud.

Kui kohtume siis võid küsida...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar