pühapäev, 9. juuli 2017

Turule ja mäkke

Nice - Nizza

Täna on jahe, 24-28 kraadi ning päike piilub pilve tagant.
Seega kreemi väga ei pannud ja mütsidki võisid käru korvi jääda.
Ilm on suurepärane väikeseks jalutuskäiguks - käisime Cours Saleya´l nn. Lilleturul, et lihtsalt natuke ringi vaadata kuid kindel eesmärk oli proovida ka Soccat, kohalikku pannkoogilaadset kiirtoitu.
Turg ise on suhteliselt väike - põhimõtteliselt 2 rida laudu. Müüakse lilli, juurvilju ning natuke nänni turistidele - erinevad seebid, maitseained ja väheke keraamikat.
Turu lõpus oli üks laud suurema rahvasumma sisse mattunud - Socca.
https://en.wikipedia.org/wiki/Farinata
Niisiis tuli ka ennast sinna sappa seada, sest oli vaja ju ka meil see 3eurone pannkook ära proovida.
Täitsa OK soolane amps ning ühest portsust piisas meile proovimiseks küll ja veelgi. Pisike leiutas et sellega on tore ka tuvisid toita.
Väidetavalt töötab hommikul lilleturg õhtul muutub see käsitöö ja kunsti turuks ning esmaspäevade hommikutel on hoopis antiigi turg. Kes soovib sa ise kontrollida.


Minule meeldis kõige rohkem tänav nimega rue Saint Francois de Paule - see viis otse turule. Kuid minu jaoks olid sellel tänaval kõik huvipakkuvad asutused.

Näiteks üks käsitöö oliiviõli müüv poeke:
http://www.nicolas-alziari.com/
Aastast 1868 ning toodavad traditsiooniliselt oliivi õli. Nende tehasesse (asub Nice lähedal) saab ka külla minna, soovitatav aeg novembrist märtsini ning külastus tuleb kokku leppida. http://www.nicolas-alziari.com/visiting-the-mill-in-nice

Maison Auer maiustused:
http://www.fruits-confits.com/
Maison Auer
Molinardi lõhnad:
https://www.molinard.com/en/
Samuti olid sellel tänaval huvitavad käsitöö ja suveniiride poekesed.


Edasi jalutasime mäejalamile kus sisenesime väiksesse tunnelisse ning saimegi juba liftiga ülesse sõita. Virgad aga lähevad trepist.
Ja kuhu mujale sa ikka laste mänguplatsid ehitad kui mäe otsa?!
Tõeline paradiis meie pisikesele - sai end tühjaks joosta ja turnida. Kui poiss väsitatud siis saime ka ise edasi mäkke (Colline du Chateau) ronida ja linnavaateid nautida.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar