teisipäev, 24. juuli 2018

Molinard

https://www.molinard.com/en/
Juba eelmisest aastast jäi mulle hingele soov valmistada täitsa enda parfüüm ... täna oligi see päev kui jälle üks unistus sai ellu viidud.

Oma unistuse elluviimiseks valisin Molinard´i parfüümimaja aastast 1849. Nende peamaja asub loomulikult parfüümipealinnas Grasseis kuid lõhnaloomise workshoppe teevad nad ka Nizzas asuvas kaupluses ning sinna ma ka suundusin.

Eelnevalt teadsin mis kellaaegadel workshoppid algavad ja et eelbroneeringuid tegelikult väga vaja ei ole...harva juhtub et ühele inimesel kohta ei ole. Aga...
Väike närvikõdi siiski oli, arvasin et soovivad ennast huvitavaks teha kui teatasid et ei tea kas ikka täna kella 17:00 workshoppi saab juurde lisada inimest...minu õnneks sai. Juhuuu!
Hiljem selgus põhjus, neil olid nimelt 50 ml pudelid otsa saanud ning meile anti asenduseks 90 ml pudelid. No mis mul saab selle vastu olla :-)))))

Välja on reklaamitud et 1 tunni jooksul saad 90 essentsi põhjal luua enda isikliku parfüümi ning seda kõike 69 euro eest. Väga äge kogemus! 
Etteruttavalt olgu öeldud, et 1h ei jõua kogu seda protsessi läbi käija, seega varuge aega.
Kui meie alustasime siis 2 jaapanlannat olid oma woekshoppi lõpetamas ning minuga koos oli ainult veel 1 naine Ameerikast kellega koos me seda lõhnamaailma avastama hakkasime. 
Laual olid essentsid jagatud 3-le korrusele vastavalt siis baas, südame ja topp tasemetele. Igast rivist pidime leidma teatud arvu endale meeldivaid lõhnasid...mul sai see testlipikute rivi igal tasemel kuidagi ületatud. Kasutasin hiljem ellimineerimis tehnikat et koguseid väiksemaks saada.
Ning siis kui asi kõigehuvitavamaks läks ehk väljavalitud lipikutest lõhna kokku panek, siis seda kahjuks ei seletatud...vaid juhendaja tuli vaatas väljavalitud lõhnasid ning siis sättis sulle 1-3 kombinatsiooni kokku. Nüüd algas töö "lehvikutega". Üksikuid lõhnu sai nüüd ellimineerida kui ka lisada. Ja voliaa...oligi põhimõtteliselt retsept koos.
Algselt olin väga lootnud et meilegi seletatakse kuidas neid erinevaid essentse kokku pannakse kuid vastuseks oli et nad on seda väga pikalt Molinardis õppinud ning seda ei saa siin paari lausega teile seletada. Nuuks...Oleks ju võinud ikka natuke proovida.
Ning nüüd tuli pipetimäng...õiged kogused essentsi tuli nüüd villida oma pudelikesse. Siis pudel selgeda - segada korralikult läbi - lasta  seista 5 päeva - ja ongi valmis sinu isiklik parfüüm.
Parfüümiretsept kirjutatakse ülesse ning antakse ka järjekorranumber, et kui soovid saad hiljem selle numbriga oma loodud parfüümi juurde tellida.


Molinard - L' ATELIER DES PARFUMS
 
Molinard - essentside valimine täies hoos


Molinard - minu lõhna retsept

Kuidas lõhn pudelisse saab? Molinard
Meri ja roheline tee kuuluvad minu südame nootie hulka! Molinard
Ka lapsed saavad oma lõhna kokku panna! Molinard
Ka laste peale on mõeldud...4-10 aastastele lastele on oma workshop kus nad saavad 30 minuti jooksul 18 essentsist oma isikliku lõhna kokku panna ning kleepsudega ka pudeli ära kaunistada. Järeltulevat põlve peab juba maast-madalast koolitama. Sellise töötoahinnaks oli 25 eurot.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar