kolmapäev, 25. juuli 2018

Grasse

Meie eelmise aasta Grasse´i päevast saab lugeda siint:
http://vihasoo-mari.blogspot.com/2017/07/grasse.html


Buss nr.500 alustab oma sõitu peatusest Albert 1er kuid teeb päris mitu peatust ka erinevates promenaadil paiknevatel peatustes. Umbes 1-2 bussi tunnis läheb välja.
Sel aastal oli sõit tunduvalt mugavam ja lühem...osa teest oli uhke ja uus...seega julgen teha oletusi, et ehk oli eelmisel aastal teelõik alles remondis ning see pikk loksumine oli kõik sellest tingitud. Oletused jäävad oletusteks.


Grasse
Grassi bussipeatuses sai endeid varustatud linnakaartidega ning hakkasimegi vanaisale linna tutvustama.
Sel korral seiklesime jalgsi. Vanalinnas tundus et igal sammul on Fragonard ... minu üks eesmärke oli külastada riiete ja ehete muuseumi:

Musee Provencal du Costume et du Bijou
2, rue Jean Ossola

Tuli välja et ka see kuulub Fragonardile. Mina kahjuks päris muuseumiks seda pidada ei saa, sest seal oli väga vähe eksponaate ning kõik oli kuidagi...
10 minutit ja kogu muuseum - õnneks oli see tasuta ning rohkem selle üle ei vingu :-)

Erinevaid nn. muuseume on Grasseis veelgi mis kuuluvad Fragonardile ning on tasuta sissepääsuga...vaata ja uuri ning küll leiad. Mina sattusin ühte veel, mis asus kohe selle kostüümimuuseumi läheduses. Ning see oli tunduvalt huvitavam ning ka eksponaate oli kordades rohkem.

Musee Jean-Honore Fragonard
14, rue Jean Ossola

https://www.fragonard.com/en/factories/fragonard-museum

Nüüd aga väike ajalooline kõrvalepõige...
Fragonard on üks paljudest Grasseis asuvatest parfüümimajadest kuid vaieldamatult üks suurimaid ja tuntumaid. See asutati 1926. aastal ning nime sai ta Grasseis sündinud maalikunstniku Jean-Honore Fragonardi järgi. 
https://en.wikipedia.org/wiki/Jean-Honor%C3%A9_Fragonard

Nii kurb kui see ka pole, siis kogu see Fragonardi turundus ja erinevate nippide kasutamine töötab ja seda isegi minu peal. Ka sel korral ostsime päris korraliku raha eest endale just sellest kauplusest suveniire ning kuna minu eelmisel aastal ostetud parfüüm oli otsakorral, siis tuli ju varusid täiendada. Olgu siis juba öeldud, et minu südame on võitnud parfüüm nimega "etoile".

2 uut ja huvitavat kohta sai ka avastatud...üks väga armas pisikesi filigraanselt kaunistatud maiustuste kauplus ning Itaalia jäätist pakkuv poeke. Viimane pidi küll keele alla viima.
Grasse - Les Caprices de Pauline

Grasse - Les Caprices de Pauline
Marcellino Itaalia jäätis


Seda blogipostitust kirjutades avastasin täiesti juhuslikult, et Eestis on Fragonardi tooted saadaval ning seda sellises kohas nagu La Méditerranée Aroomistuudio (Väike-Karja 1 Tallinn).
https://www.facebook.com/lmte.eu/
Pean kindlasti külastuse ette võtma!!!

Reisile minuga: 
https://arhiiv.err.ee/vaata/reisile-minuga-cannes-grasse


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar