laupäev, 23. juuli 2016

Viin

Oooo imeline ja kaunis Viin - raske oli sind nautida koos 2 aastasega!

Linnareisid ei ole meie 2-aastase jaoks.
Laupäeval saime kokku minu sõpradega ühes kesklinna suuremas metroo peatuses ning suundusime väiksele jalutuskäigule linna. Kuna algatuseks kohe oli pisikesel tuju ära, siis läksime hoopis ühte paljudest parkidest istuma. Ja oh üllatust, poiss sai mesilase käest nõelata- õnneks põlve peale. See on mingi nõelata saamise reis, sest mina sain Brnos herilase käest nõelata kohe päikseprilli serva alla.
Nii uskumatu kui see ka ei ole, siis ma tundsin ennast väga rahulikult ja kindlalt. Austria ja Viin kuidagi sisestasid kindlust et ükskõik mis aga kõik saab korda. See oli meie poisi esimene nõelata saamine ning geenide tõttu olime äraootaval seisukohal allergia koha pealt. Ette rutates ütlen ära, et ei juhtunud midagi. Edasi suundusime jäätist sööma, et tuju paremaks läheks.

Jalutuskäik läks üle kivide ja kändude - meie pisikese reisiselli (ja ka teiste laste) arvates parima vaatamisväärsus Viinis on onu Seebimullipuhuja.

Seeeebimullllllid
Veel seebimulle

Meie eesmärk oli jõuda sööma Raekoja hoone ees asuvale rahavste toidu festivalile, mis siin igal aastal toimub. Kuid pisikese tuju oli selline, et otsustasime suunduda tagasi hotelli.
Õhtul tegime kolmekesi veel teise katse linna vaadata ning jälle väike tükike sai vaadeldud enne kui tuli tagasi hotelli pöörduda.
Õnneks olime Viinis ka eelmisel aastal ning mina olen paaril korral ka varem käinud, seega kurbus mind täielikult ei murra kui midagi jääb tegemata. Mozarti kuju ja Sacheri hotell on ikka samas vanas kohas kus ennegi.

Viin - nii tuleb last hakata fotograafiaga sõbraks tegema.

Pühapäeva alustasime Hundertwasseri maja ja küla külastamisega. Meie pisike otsustasi seal kunstist pakatavas kohakeses ka oma performanci püsti panna. Etendus oli väga hea, tekitas ka meis väga palju erinevaid emotsioone.

Hundertwasser House

Hundertwasser House

Hundertwasser House

Kel huvi koht üles otsida siis aadress on järgmine Kegelgasse 37-39, 1030 Wien
http://www.hundertwasser-village.com/en/
Etendus väsitas ka meie pisikese esineja ära ning lõpuks jäi ta magama. Tänu sellele otsustasime ikkagi kõik koos toidufestivalile sööma suunduda, kus meid sõbrad juba ees ootasid.
Mõnus!
Kohvi ja koogi jaoks viisid meid sõbrad kohvikusse nimega Cafe Central.
https://www.cafecentral.wien/en/
Suurepärane koht, seda julgen kõigile kahel käel soovitada! Imeline paigake, kuhu kohalikud pühapäeval ka ise sööma suunduvad. Meil vedas ei järjekorda ega midagi ning saime kiirelt omad kohvid ja koogid. Lahkudes avastasime, et järjekord oli uksest välja kes kõik sinna lauda saada ihkasid.
Cafe Central

Cafe Central - järjekord.
Ning nüüd saabus meie reisi üks mõnusaim hetk, poisid läksid hotelli tagasi ning mina sain paar tunnikest vaba aega, et koos sõpradega elu ja Viini nautida. Juhuuu.


Ah jaa, neil on linnas väga ägedad valgusfoorid. Proovisin mõned kokku klopsida siia näiteks.
Viini valgusfoorid

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar